Puncsos mézes szelet recept

Hozzávalók:
A tésztához
- 50 dkg liszt
- 6 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 4 evőkanál olvasztott méz
- 1 dl tejföl
Krémhez
- 6 dl tej
- 1 puncs puding
- 1 vaníliás puding
- 1 kanál liszt
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 2 kanál baracklekvár
Mázhoz
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 2 kanál rum
- 4 kanál cukor
Elkészítése: A tészta alapanyagait összegyúrom, majd négy lapot sütök belőle.
A tejet a pudinggal felfőzöm, külön a vaníliásat és külön a puncsosat egy kevés rummal. A vajat a porcukorral habosra keverem, ketté osztom és belekeverem a pudingokat. Megkenem vele a lapokat. Az alsó lapora a puncsosat, a másodikra a lekvárt, a harmadikra pedig a vaníliás krémet kenem. A tetejére gőz felett felverem a tojás fehérjét cukorral és rummal, majd rákenem a tészta tetejére.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »