Puncsos mézes szelet recept
Hozzávalók:
A tésztához
- 50 dkg liszt
- 6 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 teáskanál szódabikarbóna
- 4 evőkanál olvasztott méz
- 1 dl tejföl
Krémhez
- 6 dl tej
- 1 puncs puding
- 1 vaníliás puding
- 1 kanál liszt
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 2 kanál baracklekvár
Mázhoz
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje - 2 kanál rum
- 4 kanál cukor
Elkészítése: A tészta alapanyagait összegyúrom, majd négy lapot sütök belőle.
A tejet a pudinggal felfőzöm, külön a vaníliásat és külön a puncsosat egy kevés rummal. A vajat a porcukorral habosra keverem, ketté osztom és belekeverem a pudingokat. Megkenem vele a lapokat. Az alsó lapora a puncsosat, a másodikra a lekvárt, a harmadikra pedig a vaníliás krémet kenem. A tetejére gőz felett felverem a tojás fehérjét cukorral és rummal, majd rákenem a tészta tetejére.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »

