Puncsos mézes recept
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg porcukor
- 2 ek. méz
- 2 ek. tej
- 5 dkg puha vaj
- 1 kk szalalkáli
A krém
- 3 tasak puncs pudingpor
- 7 dl tej
- rum
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- rum aroma
A piskóta mártogatásához
- 2 dl presszókávé
- 20 dkg babapiskóta
Máz
- 20 dkg porcukor
- 3 ek málnalé, vagy piros színezék
- 1 tk citromlé
- 2 ek olvasztott vaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból 2 db lapot sütünk 20 x 30-ast.
A krémet elkészítjük, míg hűl a tészta. A tejet a pudinggal sűrűre főzzük a fele cukorral, a másik felét a vajjal habosra keverjük, és ha a puding kihűlt a két elegyet összekeverjük krémes állagúvá a rummal együtt.
A tésztára kenjük a fele krémet, és a babapiskótákat egyenként mártogatjuk a kávé- rum keverékébe, és sorba rakjuk a krémre. Pont kijön.
A tetejére a krém másik felét kenjük, majd ráhelyezzük a második tésztát. Lenyomatjuk, és hűtőbe tesszük, amíg a mázat kikeverjük. A cukrot a színezékkel és a citromlével jól összekeverjük, és végül hozzáadjuk az olvasztott vajat.
Elővesszük a hűtőből a sütit, és ráöntjük a mázat, majd kenőkéssel eligazítjuk.
Hamar megköt, ezért gyorsan kell dolgozni vele. Hűtőben tartjuk tálalásig, 2 óra múlva fogyasztható.