Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Puncsos mézes recept

Puncsos mézes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg liszt
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 dkg porcukor
    • 2 ek. méz
    • 2 ek. tej
    • 5 dkg puha vaj
    • 1 kk szalalkáli

    A krém

    • 3 tasak puncs pudingpor
    • 7 dl tej
    • rum
    • 20 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • rum aroma

    A piskóta mártogatásához

    • 2 dl presszókávé
    • 20 dkg babapiskóta

    Máz

    • 20 dkg porcukor
    • 3 ek málnalé, vagy piros színezék
    • 1 tk citromlé
    • 2 ek olvasztott vaj

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóiból 2 db lapot sütünk 20 x 30-ast.

    A krémet elkészítjük, míg hűl a tészta. A tejet a pudinggal sűrűre főzzük a fele cukorral, a másik felét a vajjal habosra keverjük, és ha a puding kihűlt a két elegyet összekeverjük krémes állagúvá a rummal együtt.

    A tésztára kenjük a fele krémet, és a babapiskótákat egyenként mártogatjuk a kávé- rum keverékébe, és sorba rakjuk a krémre. Pont kijön.

    A tetejére a krém másik felét kenjük, majd ráhelyezzük a második tésztát. Lenyomatjuk, és hűtőbe tesszük, amíg a mázat kikeverjük. A cukrot a színezékkel és a citromlével jól összekeverjük, és végül hozzáadjuk az olvasztott vajat.

    Elővesszük a hűtőből a sütit, és ráöntjük a mázat, majd kenőkéssel eligazítjuk.

    Hamar megköt, ezért gyorsan kell dolgozni vele. Hűtőben tartjuk tálalásig, 2 óra múlva fogyasztható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá