Puncsos mézes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Puncsos mézes

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 8 dkg porcukor
  • 2 ek. méz
  • 2 ek. tej
  • 5 dkg puha vaj
  • 1 kk szalalkáli

A krém

  • 3 tasak puncs pudingpor
  • 7 dl tej
  • rum
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • rum aroma

A piskóta mártogatásához

  • 2 dl presszókávé
  • 20 dkg babapiskóta

Máz

  • 20 dkg porcukor
  • 3 ek málnalé, vagy piros színezék
  • 1 tk citromlé
  • 2 ek olvasztott vaj

Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból 2 db lapot sütünk 20 x 30-ast.

A krémet elkészítjük, míg hűl a tészta. A tejet a pudinggal sűrűre főzzük a fele cukorral, a másik felét a vajjal habosra keverjük, és ha a puding kihűlt a két elegyet összekeverjük krémes állagúvá a rummal együtt.

A tésztára kenjük a fele krémet, és a babapiskótákat egyenként mártogatjuk a kávé- rum keverékébe, és sorba rakjuk a krémre. Pont kijön.

A tetejére a krém másik felét kenjük, majd ráhelyezzük a második tésztát. Lenyomatjuk, és hűtőbe tesszük, amíg a mázat kikeverjük. A cukrot a színezékkel és a citromlével jól összekeverjük, és végül hozzáadjuk az olvasztott vajat.

Elővesszük a hűtőből a sütit, és ráöntjük a mázat, majd kenőkéssel eligazítjuk.

Hamar megköt, ezért gyorsan kell dolgozni vele. Hűtőben tartjuk tálalásig, 2 óra múlva fogyasztható.