Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Puncsos meggyes szelet recept

Puncsos meggyes szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A piskótához:

    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek víz
    • 20 dkg kristálycukor
    • 20 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor

    A krémhez:

    • 3 cs puncs pudingpor
    • 1 l tej
    • 10 dkg kristálycukor
    • 2 db vaníliás cukor
    • 1 ü magozott meggy
    • 4 cs színtelen zselatin
    • 4-5 ek cukor
    • eper vagy málna üdítő

    Elkészítése:

    A 4 db tojásból és a hozzávalókból készítünk egy vizes piskótát. Míg ez meghűl elkészítjük a pudingot.

    3 csomag puncs pudingport elkeverünk 10 dkg kristálycukorral, 1 vaníliás cukorral, 1 liter tejjel, ezt jó simára keverjük és megfőzzük.

    Addig még meleg a puding szépen rákenjük a piskótára és elsimítjuk. A meggyet lecsurgatjuk és egyenként szépen rátesszük a pudingra
    Elkészítjük a zselatin, értelemszerűen ahogy rá van írva a tasakra (én üdítőt használok víz helyett). Mikor ez megvan, akkor ráborítjuk a süteményre és hagyjuk megdermedni. Szépen szeletelhető!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá