Puncsos meggyes szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A piskótához:
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek víz
- 20 dkg kristálycukor
- 20 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
A krémhez:
- 3 cs puncs pudingpor
- 1 l tej
- 10 dkg kristálycukor
- 2 db vaníliás cukor
- 1 ü magozott meggy
- 4 cs színtelen zselatin
- 4-5 ek cukor
- eper vagy málna üdítő
Elkészítése:
A 4 db tojásból és a hozzávalókból készítünk egy vizes piskótát. Míg ez meghűl elkészítjük a pudingot.
3 csomag puncs pudingport elkeverünk 10 dkg kristálycukorral, 1 vaníliás cukorral, 1 liter tejjel, ezt jó simára keverjük és megfőzzük.
Addig még meleg a puding szépen rákenjük a piskótára és elsimítjuk. A meggyet lecsurgatjuk és egyenként szépen rátesszük a pudingra
Elkészítjük a zselatin, értelemszerűen ahogy rá van írva a tasakra (én üdítőt használok víz helyett). Mikor ez megvan, akkor ráborítjuk a süteményre és hagyjuk megdermedni. Szépen szeletelhető!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »