Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Puncsos kekszek recept

Puncsos kekszek
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 22,5 dkg liszt
    • 12,5 dkg porcukor
    • 12,5 dkg holland kakaópor
    • 12,5 dkg margarin
    • 1 tk szódabikarbóna
    • 0,5 tk sütőpor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só

    Krém:

    • 5 dkg margarin
    • 4 ek habtejszín
    • 1 tasak hidegen keverhető puncs ízű krém
    • 1 ek rum

    Elkészítése:

    A tojást a margarinnal és a porcukorral habosra keverjük. A száraz anyagokat is elkeverjük és a masszához adjuk, majd alaposan összegyúrjuk.

    2-3 mm vastagra kinyújtjuk a tésztát, tetszőleges formával kiszúrjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben, 160 fokon 7-8 perc alatt megsütjük. Ne legyen kemény, inkább puha. Ahogy hűl, úgy fog keményedni.

    A margarint habosra keverjük a porcukorral, puncsos porral, rummal, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejszínt és a kekszeket megtöltjük a krémmel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá