Puncsos-kakaós linzer recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 22,5 dkg liszt
- 12,5 dkg porcukor
- 12,5 dkg holland kakaópor
- 12,5 dkg margarin
- 1 tk szódabikarbóna
- 0,5 tk sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
Krém:
- 5 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 4 ek habtejszín
- 1 tasak puncs ízű pudingpor (hidegen keverhető)
- 1 ek rum
Elkészítése:
A tojást a margarinnal, porcukorral habosra keverjük. A száraz anyagokat is elvegyítjük és a masszához adjuk, majd jól összegyúrjuk.
Kinyújtjuk 3 mm vastagra, kiszaggatjuk és 160 fokon 7-8 perc alatt megsütjük. Ne legyen kemény, inkább puha. Ahogy hűl, úgy keményedik is a tésztánk.
A margarint habosra keverjük a porcukorral, pudinggal, rummal, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejszínt.
A kekszeket megtöltjük a krémmel. Másnapra jó puha lesz!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »