Puncskrémes intelligens krémes csokimázzal recept

Hozzávalók:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 csomag vaníliás cukor (házi vaníliás cukor recept)
- 1 l tej
- 12 dkg vaj
- 30 dkg cukor
- 10 ek liszt
- 1 citrom héja
Puncskrém:
- 2 cs puncsízű pudingpor (főzős)
- 6 dl tej
- cukor, ízlés szerint
- 15 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
Tetejére.
- 15 dkg étcsoki
- 3 ek olaj
Elkészítése:
A tojások sárgáját a cukorral és a vajjal elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejet és a lisztet. A fehérjét felverjük, majd kanállal hozzáadjuk a sárga masszához. Zsírozott, lisztezett32*20 cm-es tepsiben, hideg sütőbe téve a legalacsonyabb fokozaton (170 fok) 60-70 percig sütjük.
A pudingporokat a tejben megfőzzük, majd ízlés szerint cukrozzuk. A vajat kikeverjük a porcukorral és a kihűlt pudinghoz keverjük. Rákenjük a már hideg krémesre és dermedni hagyjuk.
Az étcsokit az olajjal gőz felett felolvasztjuk, majd a sütire öntjük.
Tipp:
A megszokott intelligens krémesemet dobtam fel a krémmel és a csokival és így már egy komolyabb süti lett belőle.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »