Puncskrémes intelligens krémes csokimázzal recept
Hozzávalók:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 8 csomag vaníliás cukor (házi vaníliás cukor recept)
- 1 l tej
- 12 dkg vaj
- 30 dkg cukor
- 10 ek liszt
- 1 citrom héja
Puncskrém:
- 2 cs puncsízű pudingpor (főzős)
- 6 dl tej
- cukor, ízlés szerint
- 15 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
Tetejére.
- 15 dkg étcsoki
- 3 ek olaj
Elkészítése:
A tojások sárgáját a cukorral és a vajjal elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejet és a lisztet. A fehérjét felverjük, majd kanállal hozzáadjuk a sárga masszához. Zsírozott, lisztezett32*20 cm-es tepsiben, hideg sütőbe téve a legalacsonyabb fokozaton (170 fok) 60-70 percig sütjük.
A pudingporokat a tejben megfőzzük, majd ízlés szerint cukrozzuk. A vajat kikeverjük a porcukorral és a kihűlt pudinghoz keverjük. Rákenjük a már hideg krémesre és dermedni hagyjuk.
Az étcsokit az olajjal gőz felett felolvasztjuk, majd a sütire öntjük.
Tipp:
A megszokott intelligens krémesemet dobtam fel a krémmel és a csokival és így már egy komolyabb süti lett belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

