Puncskrémes intelligens krémes csokimázzal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Puncskrém:

  • 2 cs puncsízű pudingpor (főzős)
  • 6 dl tej
  • cukor, ízlés szerint
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor

Tetejére.

  • 15 dkg étcsoki
  • 3 ek olaj

Elkészítése:

A tojások sárgáját a cukorral és a vajjal elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejet és a lisztet. A fehérjét felverjük, majd kanállal hozzáadjuk a sárga masszához. Zsírozott, lisztezett32*20 cm-es tepsiben, hideg sütőbe téve a legalacsonyabb fokozaton (170 fok) 60-70 percig sütjük.

A pudingporokat a tejben megfőzzük, majd ízlés szerint cukrozzuk. A vajat kikeverjük a porcukorral és a kihűlt pudinghoz keverjük. Rákenjük a már hideg krémesre és dermedni hagyjuk.

Az étcsokit az olajjal gőz felett felolvasztjuk, majd a sütire öntjük.

Tipp:

A megszokott intelligens krémesemet dobtam fel a krémmel és a csokival és így már egy komolyabb süti lett belőle.