Puha mézeskalács recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, és fél órát pihentetjük.
Ezután 3 mm vastagra nyújtjuk lisztezett deszkán. Tetszőleges formákat szúrunk belőle, és olajozott, vagy sütőpapírral bélelt tepsin 160-180 fokos sütőben világos barnára sütjük.
A díszítéshez a tojásfehérjét elkezdjük felverni, közben folyamatosan kis adagokban adjuk hozzá a porcukrot, és addig verjük, amíg szép fényes nem lesz, és kanállal csúcsot lehet bele húzni. A kisült mézeskalácsokat ezzel a mázzal kedvünk szerint dekorálhatjuk.
Tipp:
Kb. 60-70 db lesz ebből a mennyiségből.
A puha mézeskalács kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 68 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »