Puha mézeskalács recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, és fél órát pihentetjük.
Ezután 3 mm vastagra nyújtjuk lisztezett deszkán. Tetszőleges formákat szúrunk belőle, és olajozott, vagy sütőpapírral bélelt tepsin 160-180 fokos sütőben világos barnára sütjük.
A díszítéshez a tojásfehérjét elkezdjük felverni, közben folyamatosan kis adagokban adjuk hozzá a porcukrot, és addig verjük, amíg szép fényes nem lesz, és kanállal csúcsot lehet bele húzni. A kisült mézeskalácsokat ezzel a mázzal kedvünk szerint dekorálhatjuk.
Tipp:
Kb. 60-70 db lesz ebből a mennyiségből.
A puha mézeskalács kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 68 g
Zsír: 4 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »