Pudingos-tejfölös süti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg kristálycukor
- 25 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 dl olaj
- 1 dl víz
- 2 ek kakaópor
- 1 l tej
- 2 cs pudingpor
- 1 l tejföl
- 6+2 ek porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 tk fahéj
Elkészítése:
A tojások sárgáját kikeverjük a kristálycukorral. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, olajat, vizet, végül a tojások felvert habját. Kettéosztjuk a masszát, egyik felébe belekeverjük a kakaóport.
A pudingport elkészítjük a tasakon szereplő leírás szerint.
Egy nagy tepsit kivajazunk, kilisztezünk vagy sütőpapírral bélelünk. Felváltva kanalanként rakosgatjuk bele a sárga és a barna tésztát, majd rákanalazzunk a meleg pudingot. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.
A tejfölt 6 ek porcukorral és vaníliás cukorral kikeverjük és a megsült, meleg tészta tetejére öntjük. Ha szállítani is szeretnénk, jobb, ha keverünk bele zselatin fixet is.
Megszórjuk fahéjas porcukorral.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük 4-5 órára.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »