Pudingos-tejfölös süti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg kristálycukor
- 25 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 dl olaj
- 1 dl víz
- 2 ek kakaópor
- 1 l tej
- 2 cs pudingpor
- 1 l tejföl
- 6+2 ek porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 tk fahéj
Elkészítése:
A tojások sárgáját kikeverjük a kristálycukorral. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, olajat, vizet, végül a tojások felvert habját. Kettéosztjuk a masszát, egyik felébe belekeverjük a kakaóport.
A pudingport elkészítjük a tasakon szereplő leírás szerint.
Egy nagy tepsit kivajazunk, kilisztezünk vagy sütőpapírral bélelünk. Felváltva kanalanként rakosgatjuk bele a sárga és a barna tésztát, majd rákanalazzunk a meleg pudingot. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.
A tejfölt 6 ek porcukorral és vaníliás cukorral kikeverjük és a megsült, meleg tészta tetejére öntjük. Ha szállítani is szeretnénk, jobb, ha keverünk bele zselatin fixet is.
Megszórjuk fahéjas porcukorral.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük 4-5 órára.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »