Pudingos-tejfölös kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 18 dkg kristálycukor
- 25 dkg liszt
- 1 dl víz
- 0,5 dl étolaj
- 1 cs sütőpor
- 1 csipet só
- pár csepp citromlé
- 2 ek kakaópor
Pudinghoz:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
- 6 ek porcukor
Tetejére:
- 2 nagy doboz tejföl
- 6 ek porcukor
- kakaópor vagy fahéj
Elkészítése:
A pudingot a szokásos módon megfőzzük, kihűtjük. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vizet, olajat, majd a sütőporral, sóval összekevert lisztet.
A tojásfehérjéket habosra keverjük a pár csepp citromlével és azt is hozzáadjuk a masszához. A tészta háromnegyedét kiolajozott, lisztezett tepsibe öntjük, a megmaradt tésztához hozzáadjuk a kakaóport, simára elkeverjük, majd rácsurgatjuk a sárga tésztára és villával körkörös mozdulatokkal megmárványozzuk.
A pudingot kiskanállal rákanalazzuk a tésztára, majd előmelegített sütőben megsütjük. A tejfölöket közben kikeverjük a cukorral és még melegen ráöntjük a megsült tésztára. Eligazgatjuk a tejfölt, majd ha kihűlt a tészta legalább 4 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt meghintjük kakaóporral vagy fahéjjal. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »