Pudingos papucska recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 4-5 ek cukor
- 2,5 dl langyos tej
- csipet só
- 1 dl étolaj
Töltelék:
- 1 csomag csokoládé puding (más ízű is lehet)
- 4 dl tej
- 3-4 ek cukor
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Elkészítése:
Az élesztőt pici cukros, langyos tejbe morzsoljuk, és hagyjuk felfutni (kb. 10-15 perc). Ha felfutott, tegyük a többi hozzávalóval egy tálba, és dagasszuk be a tésztát. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, tetszés szerinti vastagságúra kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk. A négyzet két egymással szembeni sarkait derékszögben megvágjuk. Ezt a két csücsköt megkenjük vízzel, a tészta közepébe pudingot teszünk, és megformázzuk a papucsokat.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük a tojás sárgájával és ismét kelesztjük kb. 20 percet. 200 fokos sütőben szép aranyszínűre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »