Pudingos mákos-meggyes kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
(a mérce egy kis joghurtos pohár)
- 1 pohár liszt
- 1 pohár darált mák
- 1 pohár porcukor
- 1 pohár tej
- 1 cs sütőpor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál étolaj
- 1 üveg magozott meggybefőtt
- 1 evőkanál édes kekszmorzsa
- 2 csomag puncs ízű pudingpor
- 6 dl meggylé (ebbe nem kell cukor)
- tetejére fél tábla reszelt keserű csoki
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat összekeverjük (liszt, sütőpor, mák).
A tojást a porcukorral és olajjal habosra kikeverjük, felváltva hozzáadjuk a száraz anyagokat és a tejet, majd lazán belekeverjük az előzőleg kekszmorzsával összerázott, lecsepegtetett meggybefőttet és sütőpapírral kibélelt hosszúkás tepsibe simítjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 25-30 percig sütjük (sütő függő!).
Közben elkészítjük a pudingot a meggylével a szokásos módon. Kissé hűlni hagyjuk, majd a tészta tetejére széles késsel rásimítjuk.
Zöldségvágóval vagy késsel a táblás csokiból szép forgácsokat faragunk a tetejére.
4
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »