Pudingos kosárkák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 csomag előre nyújtott leveles tészta
- 1 csomag puncs ízű (főzős) pudingpor
- 5 dl tej
- 5 ek cukor
- kb. 10 dkg lekvár
- 50 dkg gyümölcs tetszés szerint ( szőlő, meggy, szeder, málna, ribizli, stb)
- 2 dl habtejszín
- cukor
Elkészítése:
A pudingport mikró-álló edényben elkeverjük a cukorral, simára dolgozzuk 2-3 evőkanál tejjel, majd a többi tejjel teljesen elkeverjük. Mikrohullámú sütőben teljes fokozaton 3 percig főzzük, kivéve gyorsan átkeverjük, majd visszatéve további 1 percig főzzük.
Kivesszük, időnként megkeverve hagyjuk hűlni. A kiterített leveles tésztából a muffin formánál nagyobb köröket szúrunk ki, amekkoráknak pereme is lesz, amikor belenyomjuk a forma mélyedéseibe.Egy lapból 12 db-ot, összesen 24 kört szúrunk ki.
Belerakosgatjuk a muffin a tésztaköröket a formába, mindegyikbe teszünk 1-1 kanálka lekvárt. Rá 1-1 kanál pudingot, de ne érjen teljesen a tészta felső pereméig. Végül a megmosott, megtisztított gyümölcsökkel kirakosgatjuk a tetejét.
190°C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, felvert tejszínhabbal díszítjük. (Ha natúr tejszínt használunk, kevés cukorral verjük kemény habbá, hogy édes legyen.)
Tipp:
Várjuk meg, amíg kissé lehűl az elkészült süti, faspatulával lazítsuk meg a széleit, így emeljük tálcára.
A pudingos kosárkák kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 25 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »