Pudingos csigák recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg porcukor
- 2 cs csokoládé puding
Töltelékhez:
- 5 dl tej
- 4 ek kristálycukor
- 1 cs puncs ízű puding
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd óvatosan hozzáadjuk a csokoládé pudingport, és jól elkeverjük. A masszát sütőpapírral bélelt (30 cm x 35 cm) tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 12 perc alatt megsütjük.
Amikor megsült a sütőpapírt eltávolítjuk, és egy tiszta konyharuhába tekerjük. A puncs ízű pudingport a cukorral és a tejjel elkeverjük, és tűz fölött sűrűre főzzük.
A forró pudingot a tésztába kenjük, és óvatosan feltekerjük, úgy, hogy a végén egy 1,5 cm szegély maradjon. Amikor elhűlt, 1 órára hűtőbe tesszük, majd felszeleteljük. A tészta végére csokoládé rudacskákat szúrunk, és el is készültek a pudingos csigák!
Tipp:
Kicsik és nagyok nagy kedvence!!!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.