Pudingkocka recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 5 dkg vaj
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 1 ek méz
- 40 dkg liszt
- 1 kk szódabikarbóna
Krém:
- fél liter tej
- 5 ek rétes liszt
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A vajat, a cukrot, a tojást és a mézet gőz felett összekeverjük, majd levesszük a tűzről és hozzáadjuk a szódabikarbónát és a lisztet. Összegyúrjuk, majd 3 lapot sütünk belőle.
3 dl tejet felforralunk, majd a maradék tejben elkeverjük az 5 ek lisztet és a forró tejhez öntjük. Sűrűsödésig keverjük, majd levesszük a tűzről és kihűtjük.
A margarint, a porcukrot, és a vaníliás cukrot habosra keverjük, majd a kihűlt krémhez adjuk.
Két egyenlő részre osztjuk a krémet, az egyikhez egy fél evőkanál kakaót adunk. Az első lapot megkenjük a vaníliás krémmel, rá a másik lap, majd a csokis krém és a harmadik lap.
A tetejére csokimázat készíthetünk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.