Pudingkocka recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 5 dkg vaj
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 1 ek méz
- 40 dkg liszt
- 1 kk szódabikarbóna
Krém:
- fél liter tej
- 5 ek rétes liszt
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A vajat, a cukrot, a tojást és a mézet gőz felett összekeverjük, majd levesszük a tűzről és hozzáadjuk a szódabikarbónát és a lisztet. Összegyúrjuk, majd 3 lapot sütünk belőle.
3 dl tejet felforralunk, majd a maradék tejben elkeverjük az 5 ek lisztet és a forró tejhez öntjük. Sűrűsödésig keverjük, majd levesszük a tűzről és kihűtjük.
A margarint, a porcukrot, és a vaníliás cukrot habosra keverjük, majd a kihűlt krémhez adjuk.
Két egyenlő részre osztjuk a krémet, az egyikhez egy fél evőkanál kakaót adunk. Az első lapot megkenjük a vaníliás krémmel, rá a másik lap, majd a csokis krém és a harmadik lap.
A tetejére csokimázat készíthetünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »