Pudingkocka recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 5 dkg vaj
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 1 ek méz
- 40 dkg liszt
- 1 kk szódabikarbóna
Krém:
- fél liter tej
- 5 ek rétes liszt
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A vajat, a cukrot, a tojást és a mézet gőz felett összekeverjük, majd levesszük a tűzről és hozzáadjuk a szódabikarbónát és a lisztet. Összegyúrjuk, majd 3 lapot sütünk belőle.
3 dl tejet felforralunk, majd a maradék tejben elkeverjük az 5 ek lisztet és a forró tejhez öntjük. Sűrűsödésig keverjük, majd levesszük a tűzről és kihűtjük.
A margarint, a porcukrot, és a vaníliás cukrot habosra keverjük, majd a kihűlt krémhez adjuk.
Két egyenlő részre osztjuk a krémet, az egyikhez egy fél evőkanál kakaót adunk. Az első lapot megkenjük a vaníliás krémmel, rá a másik lap, majd a csokis krém és a harmadik lap.
A tetejére csokimázat készíthetünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »