Pozsonyi diós kifli recept
Hozzávalók:
A tészta hozzávalói:
- 45 dkg liszt
- 5 dkg porcukor
- 12 dkg margarin
- 6 dkg zsír
- 1 dkg só
- 3 dkg élesztő
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - kb 1,5 deci hideg tej
A töltelék készítése:
- 20 dkg darált dió
- 15 dkg cukor
- 4 dkg zsemlemorzsa
- őrölt fahéj
- 1 dl víz
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrom rugalmas tésztává. Az élesztőt nem kell keleszteni csak a lisztbe belemorzsolni. A tejet pedig fokozatosan adom hozzá. Az elkészített tésztát fél órára hidegre teszem utána két egyforma rudat sodrok belőle és 12-12 darabra szelem. Kis gombócokat készítek belőle, és nyújtófával korongokat csinálok. A korongok közepébe teszem a tölteléket és elsimítom a tésztán. A tenyeremmel feltekerem és patkó alakúra készítem. Sütőpapíros sütőlapra teszem és a tojás sárgájával megkenem. Amikor megszáradt, előmelegített sütőben 10 percig sütöm.
Töltelék:
A cukrot a vízzel felforralom, majd a diót, a fahéjat és a morzsát leöntöm vele. A mákos is ugyanígy készül. Amikor bekevertem, összegyúrom és 2 rudat készítek belőle amit szintén 12-12 darabra vágok. Ez a töltelék kerül a tésztába.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

