Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pozsonyi diós kifli recept

Pozsonyi diós kifli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tészta hozzávalói:

    • 45 dkg liszt
    • 5 dkg porcukor
    • 12 dkg margarin
    • 6 dkg zsír
    • 1 dkg só
    • 3 dkg élesztő
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • kb 1,5 deci hideg tej

    A töltelék készítése:

    • 20 dkg darált dió
    • 15 dkg cukor
    • 4 dkg zsemlemorzsa
    • őrölt fahéj
    • 1 dl víz

    Elkészítése:

    A hozzávalókat összegyúrom rugalmas tésztává. Az élesztőt nem kell keleszteni csak a lisztbe belemorzsolni. A tejet pedig fokozatosan adom hozzá. Az elkészített tésztát fél órára hidegre teszem utána két egyforma rudat sodrok belőle és 12-12 darabra szelem. Kis gombócokat készítek belőle, és nyújtófával korongokat csinálok. A korongok közepébe teszem a tölteléket és elsimítom a tésztán. A tenyeremmel feltekerem és patkó alakúra készítem. Sütőpapíros sütőlapra teszem és a tojás sárgájával megkenem. Amikor megszáradt, előmelegített sütőben 10 percig sütöm.

    Töltelék:

    A cukrot a vízzel felforralom, majd a diót, a fahéjat és a morzsát leöntöm vele. A mákos is ugyanígy készül. Amikor bekevertem, összegyúrom és 2 rudat készítek belőle amit szintén 12-12 darabra vágok. Ez a töltelék kerül a tésztába.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá