Pozsonyi diós kifli

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tészta hozzávalói:

  • 45 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 12 dkg margarin
  • 6 dkg zsír
  • 1 dkg só
  • 3 dkg élesztő
  • 1 tojás sárgája
  • kb 1,5 deci hideg tej

A töltelék készítése:

  • 20 dkg darált dió
  • 15 dkg cukor
  • 4 dkg zsemlemorzsa
  • őrölt fahéj
  • 1 dl víz

Elkészítése:

A hozzávalókat összegyúrom rugalmas tésztává. Az élesztőt nem kell keleszteni csak a lisztbe belemorzsolni. A tejet pedig fokozatosan adom hozzá. Az elkészített tésztát fél órára hidegre teszem utána két egyforma rudat sodrok belőle és 12-12 darabra szelem. Kis gombócokat készítek belőle, és nyújtófával korongokat csinálok. A korongok közepébe teszem a tölteléket és elsimítom a tésztán. A tenyeremmel feltekerem és patkó alakúra készítem. Sütőpapíros sütőlapra teszem és a tojás sárgájával megkenem. Amikor megszáradt, előmelegített sütőben 10 percig sütöm.

Töltelék:

A cukrot a vízzel felforralom, majd a diót, a fahéjat és a morzsát leöntöm vele. A mákos is ugyanígy készül. Amikor bekevertem, összegyúrom és 2 rudat készítek belőle amit szintén 12-12 darabra vágok. Ez a töltelék kerül a tésztába.