Pöttyöske recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskóta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSból fehér piskóta
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSból kakaóval barna piskóta
Krém:
- 2 csomag vaníliás puding
- 1 evőkanál liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 7,5 dl tej
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
Töltelék:
- 20 dkg darált keksz
- 1 evőkanál baracklekvár
- 0,5 dl rum
- 1 evőkanál kakaó
- 25 dkg gesztenyemassza
- kevés tej
Elkészítése:
A tojásokból a szokásos módon piskótát sütünk.
A krémhez a vaníliás pudingport és a lisztet a vaníliás cukorral tejben felfőzzük és kihűtjük. Kihűlés után hozzáadjuk porcukorral habosra kevert margarint.
A töltelékhez a darált kekszet, a baracklekvárt, a rumot, az átszitált kakaót,az áttört gesztenyemasszát a tejjel összegyúrjuk. Jól összedolgozzuk és 6 rudat sodrunk belőle.
A piskótát megkenjük a krém 1/3-ával, ráfektetjük a gesztenyerudacskákat és rákenjük a krém többi részét úgy, hogy a rudak között is jól kitöltsük a részeket. Befedjük a másik lappal és tetszés szerint csokimázzal vagy öntettel, bármivel díszíthetjük.
Tipp:
A képen 8 tojásból csináltam piskótát és ketté vágtam, nem csináltam külön kakaósat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »