Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pöttyös mézes-krémes recept

Pöttyös mézes-krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 25 dkg porcukor
    • 1 ek zsír
    • 3 ek méz
    • 4 ek tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 60 dkg liszt

    Krém:

    • 7 dl tej
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 2 ek liszt
    • vaníliás cukor
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • sárgabaracklekvár

    Tetejére:

    • 1 tábla tortabevonó
    • 2 ek olaj

    Elkészítése:

    A tésztához a liszt kivételével egy fazékba tesszük a hozzávalókat, felmelegítjük, majd végül belekeverjük a lisztet. Kiborítjuk a tésztát, átgyúrjuk, majd három részre osztjuk. Egyikbe ízlés szerinti mennyiségű kakaóport gyúrunk.
    A két fehér lapot 30*35 cm-es téglalap alakúra nyújtjuk és 200 fokon megsütjük kb 10 perc alatt.

    A kakaós tésztából kilenc rudat sodrunk, akkorát, mint a tepsi, amiben a lapokat sütöttük. Ezeket a rudakat is megsütjük.

    A tejben simára keverjük a pudingot, lisztet és felfőzzük állandó keverés mellett. Amíg hűl, habosra keverjük a margarint a porcukorral és a vaníliával, majd a két masszát összedolgozzuk.

    Lapokat a következőképpen megtöltjük: egy lapot megkenünk sárgabaracklekvárral, rásimítjuk a krém felét, majd ráhelyezzük a kakaós rudakat, finoman belenyomjuk a krémbe és végül rásimítjuk a krém másik felét.

    A második lapot is megkenjük lekvárral és fordítva (lekváros felével lefele) rátesszük a krémre.

    A tetejét bevonjuk olvasztott csokival és másnap szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá