Pöttyös mézes-krémes recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg porcukor
- 1 ek zsír
- 3 ek méz
- 4 ek tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk szódabikarbóna
- 60 dkg liszt
Krém:
- 7 dl tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 2 ek liszt
- vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- sárgabaracklekvár
Tetejére:
- 1 tábla tortabevonó
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A tésztához a liszt kivételével egy fazékba tesszük a hozzávalókat, felmelegítjük, majd végül belekeverjük a lisztet. Kiborítjuk a tésztát, átgyúrjuk, majd három részre osztjuk. Egyikbe ízlés szerinti mennyiségű kakaóport gyúrunk.
A két fehér lapot 30*35 cm-es téglalap alakúra nyújtjuk és 200 fokon megsütjük kb 10 perc alatt.
A kakaós tésztából kilenc rudat sodrunk, akkorát, mint a tepsi, amiben a lapokat sütöttük. Ezeket a rudakat is megsütjük.
A tejben simára keverjük a pudingot, lisztet és felfőzzük állandó keverés mellett. Amíg hűl, habosra keverjük a margarint a porcukorral és a vaníliával, majd a két masszát összedolgozzuk.
Lapokat a következőképpen megtöltjük: egy lapot megkenünk sárgabaracklekvárral, rásimítjuk a krém felét, majd ráhelyezzük a kakaós rudakat, finoman belenyomjuk a krémbe és végül rásimítjuk a krém másik felét.
A második lapot is megkenjük lekvárral és fordítva (lekváros felével lefele) rátesszük a krémre.
A tetejét bevonjuk olvasztott csokival és másnap szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »