Pöttyös mézes-krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Pöttyös mézes-krémes

Hozzávalók:
Tészta:

  • 25 dkg porcukor
  • 1 ek zsír
  • 3 ek méz
  • 4 ek tej
  • 2 tojás
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 60 dkg liszt

Krém:

  • 7 dl tej
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 2 ek liszt
  • vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • sárgabaracklekvár

Tetejére:

  • 1 tábla tortabevonó
  • 2 ek olaj

Elkészítése:

A tésztához a liszt kivételével egy fazékba tesszük a hozzávalókat, felmelegítjük, majd végül belekeverjük a lisztet. Kiborítjuk a tésztát, átgyúrjuk, majd három részre osztjuk. Egyikbe ízlés szerinti mennyiségű kakaóport gyúrunk.
A két fehér lapot 30*35 cm-es téglalap alakúra nyújtjuk és 200 fokon megsütjük kb 10 perc alatt.

A kakaós tésztából kilenc rudat sodrunk, akkorát, mint a tepsi, amiben a lapokat sütöttük. Ezeket a rudakat is megsütjük.

A tejben simára keverjük a pudingot, lisztet és felfőzzük állandó keverés mellett. Amíg hűl, habosra keverjük a margarint a porcukorral és a vaníliával, majd a két masszát összedolgozzuk.

Lapokat a következőképpen megtöltjük: egy lapot megkenünk sárgabaracklekvárral, rásimítjuk a krém felét, majd ráhelyezzük a kakaós rudakat, finoman belenyomjuk a krémbe és végül rásimítjuk a krém másik felét.

A második lapot is megkenjük lekvárral és fordítva (lekváros felével lefele) rátesszük a krémre.

A tetejét bevonjuk olvasztott csokival és másnap szeleteljük.