Pöstyéni szelet recept
Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt
- 1 margarin
- 15 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - fél csomag sütőpor
- 3 evőkanál tej
- 1 dkg élesztő
Krém:
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 8 evőkanál kristály cukor
- 6 dl tej
- 6 evőkanál liszt
Tetejére:
- tortabevonó csokoládé
Elkészítése:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sütőport és a 3 kanál tejben megkelesztett élesztőt, a cukrot, tojást, ezt jól kidolgozzuk, és 4 részre osztjuk. Fél órát pihentetjük, utána kikent, lisztezett tepsiben világosra sütjük.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd 8 evőkanál kristálycukrot világosra pirítunk és ráöntjük a 3 dl tejet. Ezzel felfőzzük, majd a tűzről levesszük, és 3 dl tejet 6 evő kanál liszttel jól elkeverünk, amit az előzőleg megfőzött karamellás tejjel jól elkeverünk, és krémmé főzzük, majd kihűlés után hozzáadjuk a margarinos masszát.
Jól összekeverjük és ezzel töltjük meg a hideg lapokat. A tetejét felmelegített csokoládéval össze-vissza csurgatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »



