Pöstyéni szelet recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt
- 1 margarin
- 15 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél csomag sütőpor
- 3 evőkanál tej
- 1 dkg élesztő
Krém:
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 8 evőkanál kristály cukor
- 6 dl tej
- 6 evőkanál liszt
Tetejére:
- tortabevonó csokoládé
Elkészítése:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sütőport és a 3 kanál tejben megkelesztett élesztőt, a cukrot, tojást, ezt jól kidolgozzuk, és 4 részre osztjuk. Fél órát pihentetjük, utána kikent, lisztezett tepsiben világosra sütjük.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd 8 evőkanál kristálycukrot világosra pirítunk és ráöntjük a 3 dl tejet. Ezzel felfőzzük, majd a tűzről levesszük, és 3 dl tejet 6 evő kanál liszttel jól elkeverünk, amit az előzőleg megfőzött karamellás tejjel jól elkeverünk, és krémmé főzzük, majd kihűlés után hozzáadjuk a margarinos masszát.
Jól összekeverjük és ezzel töltjük meg a hideg lapokat. A tetejét felmelegített csokoládéval össze-vissza csurgatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »