Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pöstyéni szelet recept

Pöstyéni szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1/2 kg liszt
    • 1 margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fél csomag sütőpor
    • 3 evőkanál tej
    • 1 dkg élesztő

    Krém:

    • 15 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 8 evőkanál kristály cukor
    • 6 dl tej
    • 6 evőkanál liszt

    Tetejére:

    • tortabevonó csokoládé

    Elkészítése:

    A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sütőport és a 3 kanál tejben megkelesztett élesztőt, a cukrot, tojást, ezt jól kidolgozzuk, és 4 részre osztjuk. Fél órát pihentetjük, utána kikent, lisztezett tepsiben világosra sütjük.

    A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd 8 evőkanál kristálycukrot világosra pirítunk és ráöntjük a 3 dl tejet. Ezzel felfőzzük, majd a tűzről levesszük, és 3 dl tejet 6 evő kanál liszttel jól elkeverünk, amit az előzőleg megfőzött karamellás tejjel jól elkeverünk, és krémmé főzzük, majd kihűlés után hozzáadjuk a margarinos masszát.

    Jól összekeverjük és ezzel töltjük meg a hideg lapokat. A tetejét felmelegített csokoládéval össze-vissza csurgatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá