Pöstyéni szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1/2 kg liszt
  • 1 margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • fél csomag sütőpor
  • 3 evőkanál tej
  • 1 dkg élesztő

Krém:

  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 8 evőkanál kristály cukor
  • 6 dl tej
  • 6 evőkanál liszt

Tetejére:

  • tortabevonó csokoládé

Elkészítése:

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sütőport és a 3 kanál tejben megkelesztett élesztőt, a cukrot, tojást, ezt jól kidolgozzuk, és 4 részre osztjuk. Fél órát pihentetjük, utána kikent, lisztezett tepsiben világosra sütjük.

A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd 8 evőkanál kristálycukrot világosra pirítunk és ráöntjük a 3 dl tejet. Ezzel felfőzzük, majd a tűzről levesszük, és 3 dl tejet 6 evő kanál liszttel jól elkeverünk, amit az előzőleg megfőzött karamellás tejjel jól elkeverünk, és krémmé főzzük, majd kihűlés után hozzáadjuk a margarinos masszát.

Jól összekeverjük és ezzel töltjük meg a hideg lapokat. A tetejét felmelegített csokoládéval össze-vissza csurgatjuk.