Pörkölt diós süti recept
Hozzávalók:
Gyúrt tésztához:
- 20 dkg liszt
- 0,5 marék porcukor
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg margarin
- 0,5 csomag sütőpor
Kevert tésztához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 30 dkg porcukor
- 20 dkg darált dió
- 1 ek rétesliszt
Krémhez:
- 2 csomag vanília puding
- 6 dl tej
- 6 ek kristálycukor
- 25 dkg margarin
Tetejére:
- 15 dkg durvára vágott dió
- 1 tábla ét tortabevonó
Elkészítése:
A gyúrt tésztát összeállítjuk, kinyújtjuk, és a tepsibe simítjuk.
A tojások sárgáját kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a diót és a réteslisztet, és a tojások felvert habját. Ezt a gyúrt tészta tetejére simítjuk, és együtt lassan megsütjük.
A krémhez a vanília pudingport a tejben felfőzzük, ha kihűlt hozzákeverjük a margarint. Ezt a kihűlt süteményre kenjük. A diót durvára vágjuk, és száraz serpenyőben megpörköljük lassú tűzön. Rászórjuk a krémre, majd a tortabevonót gőz felett felolvasztjuk, és a dióra csurgatjuk.
A pörkölt diós süti kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 29 g
Zsír: 23 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

