Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pörkölt diós süti recept

Pörkölt diós süti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Gyúrt tésztához:

    • 20 dkg liszt
    • 0,5 marék porcukor
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg margarin
    • 0,5 csomag sütőpor

    Kevert tésztához:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg porcukor
    • 20 dkg darált dió
    • 1 ek rétesliszt

    Krémhez:

    • 2 csomag vanília puding
    • 6 dl tej
    • 6 ek kristálycukor
    • 25 dkg margarin

    Tetejére:

    • 15 dkg durvára vágott dió
    • 1 tábla ét tortabevonó

    Elkészítése:

    A gyúrt tésztát összeállítjuk, kinyújtjuk, és a tepsibe simítjuk.

    A tojások sárgáját kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a diót és a réteslisztet, és a tojások felvert habját. Ezt a gyúrt tészta tetejére simítjuk, és együtt lassan megsütjük.

    A krémhez a vanília pudingport a tejben felfőzzük, ha kihűlt hozzákeverjük a margarint. Ezt a kihűlt süteményre kenjük. A diót durvára vágjuk, és száraz serpenyőben megpörköljük lassú tűzön. Rászórjuk a krémre, majd a tortabevonót gőz felett felolvasztjuk, és a dióra csurgatjuk.

    A pörkölt diós süti kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 353 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 29 g
    Zsír: 23 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá