Pörkölt diós süti recept

Hozzávalók:
Gyúrt tésztához:
- 20 dkg liszt
- 0,5 marék porcukor
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg margarin
- 0,5 csomag sütőpor
Kevert tésztához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg porcukor
- 20 dkg darált dió
- 1 ek rétesliszt
Krémhez:
- 2 csomag vanília puding
- 6 dl tej
- 6 ek kristálycukor
- 25 dkg margarin
Tetejére:
- 15 dkg durvára vágott dió
- 1 tábla ét tortabevonó
Elkészítése:
A gyúrt tésztát összeállítjuk, kinyújtjuk, és a tepsibe simítjuk.
A tojások sárgáját kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a diót és a réteslisztet, és a tojások felvert habját. Ezt a gyúrt tészta tetejére simítjuk, és együtt lassan megsütjük.
A krémhez a vanília pudingport a tejben felfőzzük, ha kihűlt hozzákeverjük a margarint. Ezt a kihűlt süteményre kenjük. A diót durvára vágjuk, és száraz serpenyőben megpörköljük lassú tűzön. Rászórjuk a krémre, majd a tortabevonót gőz felett felolvasztjuk, és a dióra csurgatjuk.
A pörkölt diós süti kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 29 g
Zsír: 23 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »