Pörkölt diós süti recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Gyúrt tésztához:
- 20 dkg liszt
- 0,5 marék porcukor
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg margarin
- 0,5 csomag sütőpor
Kevert tésztához:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg porcukor
- 20 dkg darált dió
- 1 ek rétesliszt
Krémhez:
- 2 csomag vanília puding
- 6 dl tej
- 6 ek kristálycukor
- 25 dkg margarin
Tetejére:
- 15 dkg durvára vágott dió
- 1 tábla ét tortabevonó
Elkészítése:
A gyúrt tésztát összeállítjuk, kinyújtjuk, és a tepsibe simítjuk.
A tojások sárgáját kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a diót és a réteslisztet, és a tojások felvert habját. Ezt a gyúrt tészta tetejére simítjuk, és együtt lassan megsütjük.
A krémhez a vanília pudingport a tejben felfőzzük, ha kihűlt hozzákeverjük a margarint. Ezt a kihűlt süteményre kenjük. A diót durvára vágjuk, és száraz serpenyőben megpörköljük lassú tűzön. Rászórjuk a krémre, majd a tortabevonót gőz felett felolvasztjuk, és a dióra csurgatjuk.
A pörkölt diós süti kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 353 kcal
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 29 g
Zsír: 23 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 29 g
Zsír: 23 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.