Pörkölt diós süti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Gyúrt tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 0,5 marék porcukor
  • 2 egész tojás
  • 10 dkg margarin
  • 0,5 csomag sütőpor

Kevert tésztához:

  • 8 tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 20 dkg darált dió
  • 1 ek rétesliszt

Krémhez:

  • 2 csomag vanília puding
  • 6 dl tej
  • 6 ek kristálycukor
  • 25 dkg margarin

Tetejére:

  • 15 dkg durvára vágott dió
  • 1 tábla ét tortabevonó

Elkészítése:

A gyúrt tésztát összeállítjuk, kinyújtjuk, és a tepsibe simítjuk.

A tojások sárgáját kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a diót és a réteslisztet, és a tojások felvert habját. Ezt a gyúrt tészta tetejére simítjuk, és együtt lassan megsütjük.

A krémhez a vanília pudingport a tejben felfőzzük, ha kihűlt hozzákeverjük a margarint. Ezt a kihűlt süteményre kenjük. A diót durvára vágjuk, és száraz serpenyőben megpörköljük lassú tűzön. Rászórjuk a krémre, majd a tortabevonót gőz felett felolvasztjuk, és a dióra csurgatjuk.