Pörkölt diós sütemény recept
Hozzávalók:
Gyúrt tészta:
- 20 dkg liszt
- 5 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - fél csomag sütőpor
- pici tej amivel összeállítjuk a tésztát
Kavart tészta:
- 8 ek kristálycukor
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 26 dkg darált dió
- 1 ek rétesliszt
- fél csomag sütőpor
Krém:
- 2 csomag vanília puding
- 5 dl tej
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
Tetejére:
- olvasztott csoki
- 10 dkg vágott dió
Elkészítése:
A gyúrt tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Kinyújtjuk, és tepsibe rakjuk. A kavart tésztához a 8 tojássárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a diót, réteslisztet, és a sütőport, majd hozzáadjuk a tojások kemény habját. Ezt ráöntjük a gyúrt tésztára és sütjük.
A krémhez a pudingport a tejjel, és a cukorral megfőzzük, ha kihűlt, összekeverjük a rámával. Ezt rákenjük a kihűlt tészta lapra.
Megpörköljük a vágott diót sütőben, és megszórjuk vele a süti tetejét, majd olvasztott csokival meglocsoljuk.
Készítsétek el, megéri a pici fáradságot. :-)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

