Pörkölt diós sütemény recept
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Gyúrt tészta:
- 20 dkg liszt
- 5 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- fél csomag sütőpor
- pici tej amivel összeállítjuk a tésztát
Kavart tészta:
- 8 ek kristálycukor
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 26 dkg darált dió
- 1 ek rétesliszt
- fél csomag sütőpor
Krém:
- 2 csomag vanília puding
- 5 dl tej
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
Tetejére:
- olvasztott csoki
- 10 dkg vágott dió
Elkészítése:
A gyúrt tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Kinyújtjuk, és tepsibe rakjuk. A kavart tésztához a 8 tojássárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a diót, réteslisztet, és a sütőport, majd hozzáadjuk a tojások kemény habját. Ezt ráöntjük a gyúrt tésztára és sütjük.
A krémhez a pudingport a tejjel, és a cukorral megfőzzük, ha kihűlt, összekeverjük a rámával. Ezt rákenjük a kihűlt tészta lapra.
Megpörköljük a vágott diót sütőben, és megszórjuk vele a süti tetejét, majd olvasztott csokival meglocsoljuk.
Készítsétek el, megéri a pici fáradságot. :-)
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.