Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Polgármester szelet recept

Polgármester szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Hozzávalók a sárga laphoz:

    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 30 dkg porcukor
    • 15 evőkanál víz
    • 35 dkg finomliszt
    • 1/2 csomag sütőpor

    Hozzávalók a középső laphoz:

    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 30 dkg porcukor
    • 10 dkg darabokra vágott csokoládé
    • 10 dkg zselés cukorka apróbbra vágva
    • 10 dkg dió apróbbra vágva
    • 25 dkg liszt
    • 1/2 csomag sütőpor

    Hozzávalók a krémhez:

    • 9 dl tej
    • 3 tasak vaníliás pudingpor
    • 30 dkg vaj
    • 20 dkg porcukor
    • 2 vaníliás cukor

    A bevonáshoz:

    • 20 dkg csokoládé + 1 ek. olaj
    • 10 dkg fehér csokoládé + 1 tk. olaj

    A tepsi mérete:

    • 28 ×34 cm

    Elkészítése:

    A sárga lapok elkészítése:

    Elektromos habverő segítségével habosra keverjük a tojássárgákat a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk a vizet és a sütőporral összekevert lisztet. Kettévesszük a tésztát, majd külön-külön megsütjük őket 180 fokos sütőben.

    A középső lap elkészítése:

    Cukorral kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és az apró darabokra vágott csokit, majd a színes cukorkát és a diót is. Ugyanakkora tepsibe sütjük meg, mint a sárga piskótát 180 fokon.

    A krém elkészítése:

    A tejet csomómentesre keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a vaníliás pudingporral, majd sűrűre főzzük és kihűtjük. Elektromos habverő segítségével és vaj hozzáadásával krémes állagú krémet keverünk belőle.

    Összeállítjuk a süteményt:

    Alulra kerül a sárga lap, majd ezt megkenjük krémmel és rátesszük a színes lapot. Ezt is megkenjük a krémmel, majd jöhet rá a második sárga lap. A tetejét kétszínű csokimázzal vonjuk be. A csokoládét mikróban felolvasztjuk olajjal, majd a tésztára kenjük. Ezután a jön a fehércsokis bevonat, amit hasonlóképp készítünk el. Rácsorgatjuk a tetejére, majd villával “összefésüljük” a két mázat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá