Polgármester szelet recept

Hozzávalók:
Hozzávalók a sárga laphoz:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 30 dkg porcukor
- 15 evőkanál víz
- 35 dkg finomliszt
- 1/2 csomag sütőpor
Hozzávalók a középső laphoz:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 30 dkg porcukor
- 10 dkg darabokra vágott csokoládé
- 10 dkg zselés cukorka apróbbra vágva
- 10 dkg dió apróbbra vágva
- 25 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
Hozzávalók a krémhez:
- 9 dl tej
- 3 tasak vaníliás pudingpor
- 30 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 2 vaníliás cukor
A bevonáshoz:
- 20 dkg csokoládé + 1 ek. olaj
- 10 dkg fehér csokoládé + 1 tk. olaj
A tepsi mérete:
- 28 ×34 cm
Elkészítése:
A sárga lapok elkészítése:
Elektromos habverő segítségével habosra keverjük a tojássárgákat a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk a vizet és a sütőporral összekevert lisztet. Kettévesszük a tésztát, majd külön-külön megsütjük őket 180 fokos sütőben.
A középső lap elkészítése:
Cukorral kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és az apró darabokra vágott csokit, majd a színes cukorkát és a diót is. Ugyanakkora tepsibe sütjük meg, mint a sárga piskótát 180 fokon.
A krém elkészítése:
A tejet csomómentesre keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a vaníliás pudingporral, majd sűrűre főzzük és kihűtjük. Elektromos habverő segítségével és vaj hozzáadásával krémes állagú krémet keverünk belőle.
Összeállítjuk a süteményt:
Alulra kerül a sárga lap, majd ezt megkenjük krémmel és rátesszük a színes lapot. Ezt is megkenjük a krémmel, majd jöhet rá a második sárga lap. A tetejét kétszínű csokimázzal vonjuk be. A csokoládét mikróban felolvasztjuk olajjal, majd a tésztára kenjük. Ezután a jön a fehércsokis bevonat, amit hasonlóképp készítünk el. Rácsorgatjuk a tetejére, majd villával “összefésüljük” a két mázat.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »