Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós-almás kehely recept

Túrós-almás kehely
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 közepes alma
    • 2 ek cukor
    • 1 kávéskanál fahéj
    • 0,5 kg túró
    • 5 ek porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 0,5 citromból nyert citromlé
    • 2 dl habtejszín
    • 2 ek tejföl
    • 10 dkg aszalt szilva
    • 3 ek rum
    • 10 dkg keksz (vajas)
    • 3 dkg vaj

    Elkészítése:

    Rumba áztatjuk az aszalt szilvát.

    A megolvasztott vajba beletesszük a megpucolt és felkockázott almát, megszórjuk fahéjjal, 2 ek cukorral és saját levében megpároljuk.

    A túrót összeturmixoljuk, beletesszük a porcukrot, tejfölt, vaníliás cukrot, citromlevét és a felvert tejszínt óvatosan beleforgatjuk.

    A vajas kekszet morzsára összetörjük és az áztatott szilvát apróra vágjuk.

    Rétegezzük a kelyhekbe: alulra almás réteg, rá a túró fele,rá az aszalt szilva, túró másik fele és a tetejét megszórjuk az összetört keksszel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá