Túrós-almás kehely recept

Hozzávalók:
- 6 közepes alma
- 2 ek cukor
- 1 kávéskanál fahéj
- 0,5 kg túró
- 5 ek porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 0,5 citromból nyert citromlé
- 2 dl habtejszín
- 2 ek tejföl
- 10 dkg aszalt szilva
- 3 ek rum
- 10 dkg keksz (vajas)
- 3 dkg vaj
Elkészítése:
Rumba áztatjuk az aszalt szilvát.
A megolvasztott vajba beletesszük a megpucolt és felkockázott almát, megszórjuk fahéjjal, 2 ek cukorral és saját levében megpároljuk.
A túrót összeturmixoljuk, beletesszük a porcukrot, tejfölt, vaníliás cukrot, citromlevét és a felvert tejszínt óvatosan beleforgatjuk.
A vajas kekszet morzsára összetörjük és az áztatott szilvát apróra vágjuk.
Rétegezzük a kelyhekbe: alulra almás réteg, rá a túró fele,rá az aszalt szilva, túró másik fele és a tetejét megszórjuk az összetört keksszel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »