Túrós-almás kehely

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Túrós-almás kehely

Hozzávalók:

  • 6 közepes alma
  • 2 ek cukor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 0,5 kg túró
  • 5 ek porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 citromból nyert citromlé
  • 2 dl habtejszín
  • 2 ek tejföl
  • 10 dkg aszalt szilva
  • 3 ek rum
  • 10 dkg keksz (vajas)
  • 3 dkg vaj

Elkészítése:

Rumba áztatjuk az aszalt szilvát.

A megolvasztott vajba beletesszük a megpucolt és felkockázott almát, megszórjuk fahéjjal, 2 ek cukorral és saját levében megpároljuk.

A túrót összeturmixoljuk, beletesszük a porcukrot, tejfölt, vaníliás cukrot, citromlevét és a felvert tejszínt óvatosan beleforgatjuk.

A vajas kekszet morzsára összetörjük és az áztatott szilvát apróra vágjuk.

Rétegezzük a kelyhekbe: alulra almás réteg, rá a túró fele,rá az aszalt szilva, túró másik fele és a tetejét megszórjuk az összetört keksszel.