Túróhab kivi krémmel recept
Hozzávalók:
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 dl habtejszín
- 2 ek narancslikőr
- fél citrom reszelt héja és leve
- 50 dkg tehéntúró
- 1 csomag zselatin
- 5 dkg porcukor
Kivi krémhez:
- 4 db kivi
- 2 ek. kristálycukor
- 2 dl almalé
- 1 ek citromlé
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 ek étkezési keményítő
Elkészítése:
A túróhabhoz a tojások sárgáját simára keverjük a habtejszínnel, narancslikőrrel, citromhéjjal és gőz fölött addig keverjük, amíg krémes állagú lesz. Ezután beleforgatjuk a túrót és kissé hűlni hagyjuk. A zselatint beáztatjuk, majd felolvasztjuk. A tojások fehérjét a porcukorral és a citrom levével kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a túrókrémbe. A zselatint elkeverjük kevés krémmel, majd a krém egészébe dolgozzuk, és azonnal kelyhekbe kanalazzuk. A kiviket meghámozzuk, feldaraboljuk, megszórjuk a cukorral és 10 percig állni hagyjuk, ezután összeturmixoljuk. Az almalevet a citromlével és a vaníliás cukorral felforraljuk. A keményítőt elkeverjük kevés vízzel, a lébe öntjük, majd hozzáadjuk a kivit és egyet forralunk rajta. Kissé kihűtjük, majd a túróra kanalazzuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

