Gyümölcsös habcsók recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 4 ek cukor
- 30 dkg gyümölcs
- 3 dl habtejszín (+pár ek cukor, habfixáló)
Elkészítése:
A fehérjéket verjük kemény habbá a 4 ek cukorral. Sütőpapírral bélelt tepsibe kanál segítségével tegyünk kis halmokat. A tepsit toljuk a 150 fokra előmelegített sütőbe és ezen a hőfokon süssük 30 percig, majd a hőfokot mérsékeljük 100 fokra és ezen szárítsuk kb egy órát. A sütőben hagyjuk kihűlni, vagy felhasználásig a habcsókokat. Ezt akár előző este is el lehet készíteni. A gyümölcsöket szeljük fel, a habcsókot tördeljük össze. A tejszín verjük fel keményre (ha cukrozatlant használunk, adjunk hozzá pár ek cukrot és a tejszín minőségétől függően akár habfixálót is adhatunk hozzá). A tejszínhez adjuk hozzá a habcsókot és a gyümölcsöt. Tegyük kis tálkákba és hűtsük le alaposan.
Kiváló hűsítő a nagy melegben.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »