Pisztáciás keksz recept
Hozzávalók:
- 35 dkg finomliszt
- 12,5 dkg zsír (fagyos)
- csipet só
- 12,5 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 3 dkg sótlan pisztácia (őrölt)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 2 ek tej
Elkészítése:
A dagasztógép táljába készítjük az összes hozzávalót, kivéve a tejet.
Jól kidolgozzuk és közben adagoljuk a tejet hozzá. Kemény tésztát kell kapnunk belőle, majd hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Másnap kinyújtjuk 2 mm vastagságúra egy lisztezett deszkán és a keksz kiszúrókat lisztbe mártva kiszaggatjuk a kekszeket.
Egy zsírpapírral bélelt sütőlemezre sorakoztatjuk, egymástól 2-3 cm távolságra és 200 fokon 8 perc alatt készre sütjük. Nem szabad megbarnulnia, szép világos maradjon.
K
ihűlés után tálkákba szedjük. Frissen még egy kicsit ropogós, de másnapra teljesen megpuhul. Sokáig eláll.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


