Pisztáciás keksz recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 35 dkg finomliszt
- 12,5 dkg zsír (fagyos)
- csipet só
- 12,5 dkg cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 3 dkg sótlan pisztácia (őrölt)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 2 ek tej
Elkészítése:
A dagasztógép táljába készítjük az összes hozzávalót, kivéve a tejet.
Jól kidolgozzuk és közben adagoljuk a tejet hozzá. Kemény tésztát kell kapnunk belőle, majd hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Másnap kinyújtjuk 2 mm vastagságúra egy lisztezett deszkán és a keksz kiszúrókat lisztbe mártva kiszaggatjuk a kekszeket.
Egy zsírpapírral bélelt sütőlemezre sorakoztatjuk, egymástól 2-3 cm távolságra és 200 fokon 8 perc alatt készre sütjük. Nem szabad megbarnulnia, szép világos maradjon.
K
ihűlés után tálkákba szedjük. Frissen még egy kicsit ropogós, de másnapra teljesen megpuhul. Sokáig eláll.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.