Piskótás meggyes linzer recept

Elkészítése:
A tésztához összeszitáljuk a száraz hozzávalókat, hozzáadjuk a citrom héját, majd elmorzsoljuk benne a vajat.
A tojás hozzáadásával gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.
Azután, egy kb 20 x 30 – cm es sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, villával megszurkáljuk és kb 2 ek keksszel megszórjuk.
A meggyet leturmixoljuk. A tojást a cukorral alaposan kihabosítjuk, majd összekeverjük a meggyel és lazán beleforgatjuk a fahéjas lisztet.
A masszát a tésztára simítjuk és előmelegített 180 °C – os sütőben addig sütjük, amíg a piskóta közepe már nem remeg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »