Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Piskótás meggyes linzer recept

Piskótás meggyes linzer
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 25 liszt
    • 15 dkg vaj
    • 6 dkg porcukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • 1 kk sütőpor
    • kekszmorzsa – a szóráshoz

    Piskóta :

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 18 dkg cukor
    • 40 dkg fagyasztott meggy
    • 1 tk őrölt fahéj
    • 10 dkg liszt

    Elkészítése:

    A tésztához összeszitáljuk a száraz hozzávalókat, hozzáadjuk a citrom héját, majd elmorzsoljuk benne a vajat.

    A tojás hozzáadásával gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.

    Azután, egy kb 20 x 30 – cm es sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, villával megszurkáljuk és kb 2 ek keksszel megszórjuk.

    A meggyet leturmixoljuk. A tojást a cukorral alaposan kihabosítjuk, majd összekeverjük a meggyel és lazán beleforgatjuk a fahéjas lisztet.

    A masszát a tésztára simítjuk és előmelegített 180 °C – os sütőben addig sütjük, amíg a piskóta közepe már nem remeg.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá