Piskótás meggyes linzer

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

Tészta:

  • 25 liszt
  • 15 dkg vaj
  • 6 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tojás
  • csipet só
  • 1 kk sütőpor
  • kekszmorzsa – a szóráshoz

Piskóta :

  • 4 tojás
  • 18 dkg cukor
  • 40 dkg fagyasztott meggy
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 10 dkg liszt

Elkészítése:

A tésztához összeszitáljuk a száraz hozzávalókat, hozzáadjuk a citrom héját, majd elmorzsoljuk benne a vajat.

A tojás hozzáadásával gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.

Azután, egy kb 20 x 30 – cm es sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, villával megszurkáljuk és kb 2 ek keksszel megszórjuk.

A meggyet leturmixoljuk. A tojást a cukorral alaposan kihabosítjuk, majd összekeverjük a meggyel és lazán beleforgatjuk a fahéjas lisztet.

A masszát a tésztára simítjuk és előmelegített 180 °C – os sütőben addig sütjük, amíg a piskóta közepe már nem remeg.