Zebracsíkos piskótarolád recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 4 ek víz
- kevés citromlé
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 e kakaópor
Krémhez:
- 1 cs tejszínes pudingpor
- 3 ek porcukor
- 3 dl tej
- 10 dkg margarin
- 25 dkg gesztenye massza
- fél üveg cukrozott rumos meggy (házilag tettem el)
Elkészítése:
A tojásfehérjéket a cukrokkal kemény habbá verjük,hozzáadagoljuk a tojássárgákat,a vizet,tovább keverve a citromlét és a sütőporral elkevert lisztet. A tészta masszát ketté vesszük. Az egyik felébe keverjük a kakaóport. Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral ,az egyik sarkánál elkezdve átlósan egy-egy csík barna,illetve sárga masszát csíkozunk váltakozva. A csíkozáshoz használhatunk tortaformázót (én kettővel dolgoztam,egyikbe a barnát,a másikba a sárgát töltöttem). Két evőkanállal is dolgozhatunk felváltva.
Körülbelül ujjnyi szélesek legyenek a csíkok. A tésztát megsütjük, mint egy piskótát és tiszta konyharuhára feltekerjük,mint a hagyományos piskótatekercset. A tetejére vékony rétegben porcukrot szórunk,hogy szépen látszódjanak a zebracsíkok.
A krém készítése:
A pudingport a cukorral,tejjel simára keverjük és felfőzzük. Amikor kihűlt hozzákeverjük a kihabosított margarint és a gesztenyemasszát.
Betöltjük a tekercsbe,magozott meggyel megszórjuk és feltekerjük.
(Aki krémesebben szereti,készítse másfél adag krémmel.)
A tekercs felszeletelésekor minden szelet új mintát mutat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »