Zebracsíkos piskótarolád recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 4 ek víz
- kevés citromlé
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 e kakaópor
Krémhez:
- 1 cs tejszínes pudingpor
- 3 ek porcukor
- 3 dl tej
- 10 dkg margarin
- 25 dkg gesztenye massza
- fél üveg cukrozott rumos meggy (házilag tettem el)
Elkészítése:
A tojásfehérjéket a cukrokkal kemény habbá verjük,hozzáadagoljuk a tojássárgákat,a vizet,tovább keverve a citromlét és a sütőporral elkevert lisztet. A tészta masszát ketté vesszük. Az egyik felébe keverjük a kakaóport. Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral ,az egyik sarkánál elkezdve átlósan egy-egy csík barna,illetve sárga masszát csíkozunk váltakozva. A csíkozáshoz használhatunk tortaformázót (én kettővel dolgoztam,egyikbe a barnát,a másikba a sárgát töltöttem). Két evőkanállal is dolgozhatunk felváltva.
Körülbelül ujjnyi szélesek legyenek a csíkok. A tésztát megsütjük, mint egy piskótát és tiszta konyharuhára feltekerjük,mint a hagyományos piskótatekercset. A tetejére vékony rétegben porcukrot szórunk,hogy szépen látszódjanak a zebracsíkok.
A krém készítése:
A pudingport a cukorral,tejjel simára keverjük és felfőzzük. Amikor kihűlt hozzákeverjük a kihabosított margarint és a gesztenyemasszát.
Betöltjük a tekercsbe,magozott meggyel megszórjuk és feltekerjük.
(Aki krémesebben szereti,készítse másfél adag krémmel.)
A tekercs felszeletelésekor minden szelet új mintát mutat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »