Zala kocka recept

Hozzávalók:
Sárga lap:
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg kristálycukor
- 8 ek finomliszt
- 2 ek víz
- 1/2 cs sütőpor
Barna lap:
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 24 dkg kristálycukor
- 4 ek víz
- 12 dkg finomliszt
- 4 dkg kakaópor
- 1 cs sütőpor
A krémhez:
- 1/2 liter tej
- 6 ek liszt
- 1 cs vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 ek kakaópor
- 5 dkg csokoládé
A díszítéshez:
- 5 dkg tortadara
Elkészítése:
A sárga laphoz a tojásokat a cukorral kb 10 perc alatt keményre felverjük. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, majd lazán a tojásos masszába forgatjuk. Egy 20*30 cm-es tepsit kivajazunk, lisztezünk, majd a masszát belesimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.
A barna lapoknál is így járunk el, csak a liszthez adunk még kakaóport is. Süthetjük egyben is a lapokat, de akkor alacsonyabb hőfokon süssük, hogy biztosan átsüljön, majd ketté vágjuk. Külön is megsüthetjük a két lapot.
A krémhez a tejet a liszttel és a cukorral csomómentesre keverjük és kis lángos sűrűre főzzük. Mikor lehúztuk a tűzről akkor hozzákeverjük a kakaóport és a darabokra tördelt csokoládét. Kihűtjük, majd a margarinnal kihabosítjuk.
A krémet három részre osztjuk. Veszünk egy barna lapot, rákenjük a krém 1/3-át, erre tesszük a sárga lapot, a krém 1/3-át rásimítjuk, majd befedjük a maradék lappal és megkenjük a maradék krémmel. A tetejét tortadarával díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »