Virágos piskótatekercs recept

Hozzávalók:
A piskótához:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek liszt
- 6 ek porcukor
- 1 késhegynyi sütőpor
Továbbá:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 3 dkg porcukor
- 4 dkg liszt
- 3 dkg lágy margarin
- 1 tk meggyszörp
- 1 mk mandulaaroma
A sütéshez:
- 1 nagy méretű gáz tepsi sütőpapírral bélelve
A krémhez:
- 3 dl tej
- 1 csokoládés pudingpor
- ízlés szerint cukor
- 20 dkg margarin
- 5 dkg olvasztott csokoládé
Elkészítése:
Az 1 tojásfehérjét a 3 dkg cukorral keményre verjük,majd hozzá keverjük a puha margarint és a lisztet is. 2/3 részét meggyszörppel festettem meg,1/3 részét mandulaaromával. Egy habzsákba tesszük és a sütőpapírral fedett tepsibe különböző virágokat, leveleket (vagy más figurákat is lehet) rajzolunk, és a fagyasztóba tesszük, míg a piskótát összeállítjuk.
Piskóta készítése:
Az egész tojásokat kb 5 percig elektromos habverővel habosra keverjük, majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is. A fagyasztóból kivesszük a tepsit, majd a piskóta masszát egyenletesen, óvatosan ráöntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Még forrón a papírt lehúzzuk róla és egy konyharuhával, amit porcukorral megszórtunk, feltekerjük. A ruhában hagyjuk teljesen kihűlni.
Krém készítése:
A tejjel összekeverjük a pudingport, a számunkra ízlés szerinti cukorral, majd sűrűre felfőzzük. Egy kis Tibi csokit kevertem hozzá és kihűtöttem. A margarint kihabosítottam és összekevertem a csokis krémmel. A piskótát kibontottam, a konyharuhát eltávolítottam. A krémet a piskótára kentem és feltekertem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »