Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Virágos piskótatekercs recept

Virágos piskótatekercs
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    A piskótához:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek liszt
    • 6 ek porcukor
    • 1 késhegynyi sütőpor

    Továbbá:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 3 dkg porcukor
    • 4 dkg liszt
    • 3 dkg lágy margarin
    • 1 tk meggyszörp
    • 1 mk mandulaaroma

    A sütéshez:

    • 1 nagy méretű gáz tepsi sütőpapírral bélelve

    A krémhez:

    • 3 dl tej
    • 1 csokoládés pudingpor
    • ízlés szerint cukor
    • 20 dkg margarin
    • 5 dkg olvasztott csokoládé

    Elkészítése:

    Az 1 tojásfehérjét a 3 dkg cukorral keményre verjük,majd hozzá keverjük a puha margarint és a lisztet is. 2/3 részét meggyszörppel festettem meg,1/3 részét mandulaaromával. Egy habzsákba tesszük és a sütőpapírral fedett tepsibe különböző virágokat, leveleket (vagy más figurákat is lehet) rajzolunk, és a fagyasztóba tesszük, míg a piskótát összeállítjuk.

    Piskóta készítése:

    Az egész tojásokat kb 5 percig elektromos habverővel habosra keverjük, majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is. A fagyasztóból kivesszük a tepsit, majd a piskóta masszát egyenletesen, óvatosan ráöntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Még forrón a papírt lehúzzuk róla és egy konyharuhával, amit porcukorral megszórtunk, feltekerjük. A ruhában hagyjuk teljesen kihűlni.

    Krém készítése:

    A tejjel összekeverjük a pudingport, a számunkra ízlés szerinti cukorral, majd sűrűre felfőzzük. Egy kis Tibi csokit kevertem hozzá és kihűtöttem. A margarint kihabosítottam és összekevertem a csokis krémmel. A piskótát kibontottam, a konyharuhát eltávolítottam. A krémet a piskótára kentem és feltekertem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá