Virágos piskótatekercs

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Virágos piskótatekercs

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 db tojás
  • 6 ek liszt
  • 6 ek porcukor
  • 1 késhegynyi sütőpor

Továbbá:

  • 1 tojásfehérje
  • 3 dkg porcukor
  • 4 dkg liszt
  • 3 dkg lágy margarin
  • 1 tk meggyszörp
  • 1 mk mandulaaroma

A sütéshez:

  • 1 nagy méretű gáz tepsi sütőpapírral bélelve

A krémhez:

  • 3 dl tej
  • 1 csokoládés pudingpor
  • ízlés szerint cukor
  • 20 dkg margarin
  • 5 dkg olvasztott csokoládé

Elkészítése:

Az 1 tojásfehérjét a 3 dkg cukorral keményre verjük,majd hozzá keverjük a puha margarint és a lisztet is. 2/3 részét meggyszörppel festettem meg,1/3 részét mandulaaromával. Egy habzsákba tesszük és a sütőpapírral fedett tepsibe különböző virágokat, leveleket (vagy más figurákat is lehet) rajzolunk, és a fagyasztóba tesszük, míg a piskótát összeállítjuk.

Piskóta készítése:

Az egész tojásokat kb 5 percig elektromos habverővel habosra keverjük, majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is. A fagyasztóból kivesszük a tepsit, majd a piskóta masszát egyenletesen, óvatosan ráöntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Még forrón a papírt lehúzzuk róla és egy konyharuhával, amit porcukorral megszórtunk, feltekerjük. A ruhában hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém készítése:

A tejjel összekeverjük a pudingport, a számunkra ízlés szerinti cukorral, majd sűrűre felfőzzük. Egy kis Tibi csokit kevertem hozzá és kihűtöttem. A margarint kihabosítottam és összekevertem a csokis krémmel. A piskótát kibontottam, a konyharuhát eltávolítottam. A krémet a piskótára kentem és feltekertem.