Vaníliás gesztenyés diós piskóta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- 15 dkg liszt
- 1 mk sütőpor
- 3 ek forróvíz
- 3 ek étolaj
A krémhez:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 2,5 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- ízlés szerint cukor
- 20 dkg margarin
- kevés rum
A tetejére:
- 2 dl tejszínhab
- Díszítéshez:
- 2 tk vaníliás pudingpor
- 2 tk cukor
- 2 tk étolaj
- 1-1,5 dl víz
A piskóta lekenéséhez:
- rumos tej
Elkészítése:
A tojássárgákat a cukorral fehéredésig jól kikeverjük, és hozzá adjuk a forró vizet.
A lisztet a dióval, és a sütőporral összekeverjük, majd hozzákeverjük a tojássárgához.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és lazán a diós masszához keverjük.
Előmelegített sütőben 25×39 cm-es tepsiben megsütjük.
Krém elkészítése:
A pudingport tejjel és cukorral megfőzzük, majd kihűtjük. Hozzákeverjük a margarint, a rumot és a gesztenyemasszát.
A kihűlt tésztát lekenjük rumos tejjel és rásimítjuk a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a krém tetejére adagoljuk.
A díszítéshez valókat felfőzzük, majd a tejszín tetejére csurgatjuk, egy hurkapálcikával hullámosítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »