Vaníliás gesztenyés diós piskóta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- 15 dkg liszt
- 1 mk sütőpor
- 3 ek forróvíz
- 3 ek étolaj
A krémhez:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 2,5 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- ízlés szerint cukor
- 20 dkg margarin
- kevés rum
A tetejére:
- 2 dl tejszínhab
- Díszítéshez:
- 2 tk vaníliás pudingpor
- 2 tk cukor
- 2 tk étolaj
- 1-1,5 dl víz
A piskóta lekenéséhez:
- rumos tej
Elkészítése:
A tojássárgákat a cukorral fehéredésig jól kikeverjük, és hozzá adjuk a forró vizet.
A lisztet a dióval, és a sütőporral összekeverjük, majd hozzákeverjük a tojássárgához.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és lazán a diós masszához keverjük.
Előmelegített sütőben 25×39 cm-es tepsiben megsütjük.
Krém elkészítése:
A pudingport tejjel és cukorral megfőzzük, majd kihűtjük. Hozzákeverjük a margarint, a rumot és a gesztenyemasszát.
A kihűlt tésztát lekenjük rumos tejjel és rásimítjuk a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a krém tetejére adagoljuk.
A díszítéshez valókat felfőzzük, majd a tejszín tetejére csurgatjuk, egy hurkapálcikával hullámosítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »