Vaníliás gesztenyés diós piskóta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- 15 dkg liszt
- 1 mk sütőpor
- 3 ek forróvíz
- 3 ek étolaj
A krémhez:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 2,5 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- ízlés szerint cukor
- 20 dkg margarin
- kevés rum
A tetejére:
- 2 dl tejszínhab
- Díszítéshez:
- 2 tk vaníliás pudingpor
- 2 tk cukor
- 2 tk étolaj
- 1-1,5 dl víz
A piskóta lekenéséhez:
- rumos tej
Elkészítése:
A tojássárgákat a cukorral fehéredésig jól kikeverjük, és hozzá adjuk a forró vizet.
A lisztet a dióval, és a sütőporral összekeverjük, majd hozzákeverjük a tojássárgához.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és lazán a diós masszához keverjük.
Előmelegített sütőben 25×39 cm-es tepsiben megsütjük.
Krém elkészítése:
A pudingport tejjel és cukorral megfőzzük, majd kihűtjük. Hozzákeverjük a margarint, a rumot és a gesztenyemasszát.
A kihűlt tésztát lekenjük rumos tejjel és rásimítjuk a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a krém tetejére adagoljuk.
A díszítéshez valókat felfőzzük, majd a tejszín tetejére csurgatjuk, egy hurkapálcikával hullámosítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 szuper lecsós recept, amit még nem próbáltál
Fedezd fel a lecsó sokoldalúságát ebben a válogatásban, ahol a hagyományos
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? szeptember 5. péntek
Lassan beköszönt az ősz, ilyenkor jól esik egy kis kényeztetés az asztalon.
Tovább olvasom »
Levesrajongók álomválogatása – 12 tápláló és finom leves, ha valami meleget ennél
A levesek igazi komfortfogások – legyen szó füstölt kolbászos bablevesről,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.04. csütrötök
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
A mézen túl: a méhpempő valódi szuperélelmiszer, amit még kevesen ismernek (x)
Kevesen tudják, hogy a méhkaptár igazi értéke nemcsak a mézben rejlik, hane
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »