Somlói kocka recept
Hozzávalók:
Csokis-diós lapokhoz:
- 3*2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3*4 dkg cukor
- 3*6 dkg liszt
- 3*fél cs sütőpor
- 3*1 ek víz
- 3*2 ek olaj
- 2 ek kakaópor
- 2*5 dkg darált dió
Sárga krémhez:
- 6 dl tej
- 1 cs vaníliás cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 10 dkg cukor
- 1 cs vaníliás puding
- 3 ek cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
A sziruphoz:
- 2 dl víz
- 15 dkg cukor
- ízlés szerint rum
Öntethez:
- 4 dl tej
- 2 ek kakaópor
- 10 dkg étcsoki
- 1 ek liszt
- fél cs csokis pudingpor
- rum
- darált dió
- 2 ek olaj
- 3 dl tejszín
Elkészítése:
2 tojást szétválasztok. A sárgáját 1 ek cukorral, az olajjal és a vízzel kikeverem. A fehérjét habbá verem a maradék cukorral. A két masszát összekeverem és hozzáadom a sütőporos, diós-lisztet. Sütőpapíros 15*30 cm-es tepsiben, sütőlapon kisütjük 180 fokon. (Tűpróbával ellenőrizzük.) A másik diós lapot is ugyanígy készítjük el, a csokis laphoz 2 ek kakaóport adunk, és azt is ugyanígy megsütjük.
A krémhez 1 dl tejben elkeverjük a pudingport, majd a tojások sárgáját, a cukrokat is hozzáadjuk, majd felöntjük a többi tejjel, és folyamatos kevergetés mellett, kis lángon besűrítjük. A fehérjét 3 ek cukorral felverjük és a forró krémhez keverjük.
A szirup hozzávalóit felfőzzük, felforraljuk, majd kihűtjük és belekeverjük a rumot. Ezzel a sziruppal meglocsoljuk a lapokat.
A kisült lapokat megtöltjük úgy, hogy alul legyen egy diós lap, rá a krém fele, majd ízlés szerint megszórjuk darált dióval, erre rátesszük a csokis lapot, a krém másik fele, majd ezt is megszórjuk ízlés szerint darált dióval, és a tetejére a maradék diós lapot tesszük.
Az öntet hozzávalóit az olaj kivételével gőz felett felolvasztjuk, majd levesszük és belekeverjük az olajat. A tejszínhabot felverjük. Az összeállított süteményt felkockázzuk, leöntjük öntettel és tejszínhab rózsákkal tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »