Puncsrolád recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek cukor
- 6 ek liszt
- 1 ek étolaj
Töltelékhez:
- 20 dkg babapiskóta
- 3 dl víz
- 15 dkg cukor
- 5 dkg mazsola
- 1 narancs leve
- 1 dl málnaszörp
- 1-2 ek kakaópor
- 3 ek baracklekvár
- rum
Kenéshez:
- kb 4 ek baracklekvár
Krémhez:
- 3 dl tej
- 1 cs puncs ízű pudingpor
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 2 ek málnaszörp
Elkészítése:
A sütőt 220 fokra előmelegítjük, egy gáztepsi széleit kivajazzuk, lisztezzük, aljába sütőpapírt vágunk.
A tojásokat fehéredésig keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük az olajat és óvatosan beleforgatjuk az átszitált lisztet. A masszát belesimítjuk a tepsibe, majd betoljuk a forró sütőbe (de nem nyitogatjuk) és szép halványra megsütjük. Ha megsült, lisztezett konyharuhára borítjuk és a konyharuhával együtt feltekerve hagyjuk kihűlni.
A vízből és a cukorból szirupot főzünk, hozzáadjuk a narancs levét és a málnaszörpöt. Egy tálba apróra tördeljük a babapiskótát, rálocsoljuk a cukros szirupot és jól átforgatjuk, hogy mindenhol érje. Hozzákeverjük a kakaóport a lekvárt és a rumba ázott mazsolát. Így hagyjuk állni legalább fél órát.
A piskótát kitekerjük, megkenjük lekvárral, majd egyenletesen elterítjük rajta a puncsos keveréket. Óvatosan visszatekerjük, sütőpapírba becsomagoljuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A tetejére elkészítjük a pudingot, még melegen hozzákeverjük a málnaszörpöt és hagyjuk kihűlni. A vajat kihabosítjuk a porcukorral, majd hozzáadva a pudingot sima krémmé keverjük.
A piskótát a krémmel bekenjük és marcipánnal díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »