Puncsrolád recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 ek cukor
- 6 ek liszt
- 1 ek étolaj
Töltelékhez:
- 20 dkg babapiskóta
- 3 dl víz
- 15 dkg cukor
- 5 dkg mazsola
- 1 narancs leve
- 1 dl málnaszörp
- 1-2 ek kakaópor
- 3 ek baracklekvár
- rum
Kenéshez:
- kb 4 ek baracklekvár
Krémhez:
- 3 dl tej
- 1 cs puncs ízű pudingpor
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 2 ek málnaszörp
Elkészítése:
A sütőt 220 fokra előmelegítjük, egy gáztepsi széleit kivajazzuk, lisztezzük, aljába sütőpapírt vágunk.
A tojásokat fehéredésig keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük az olajat és óvatosan beleforgatjuk az átszitált lisztet. A masszát belesimítjuk a tepsibe, majd betoljuk a forró sütőbe (de nem nyitogatjuk) és szép halványra megsütjük. Ha megsült, lisztezett konyharuhára borítjuk és a konyharuhával együtt feltekerve hagyjuk kihűlni.
A vízből és a cukorból szirupot főzünk, hozzáadjuk a narancs levét és a málnaszörpöt. Egy tálba apróra tördeljük a babapiskótát, rálocsoljuk a cukros szirupot és jól átforgatjuk, hogy mindenhol érje. Hozzákeverjük a kakaóport a lekvárt és a rumba ázott mazsolát. Így hagyjuk állni legalább fél órát.
A piskótát kitekerjük, megkenjük lekvárral, majd egyenletesen elterítjük rajta a puncsos keveréket. Óvatosan visszatekerjük, sütőpapírba becsomagoljuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A tetejére elkészítjük a pudingot, még melegen hozzákeverjük a málnaszörpöt és hagyjuk kihűlni. A vajat kihabosítjuk a porcukorral, majd hozzáadva a pudingot sima krémmé keverjük.
A piskótát a krémmel bekenjük és marcipánnal díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »


