Piskótakocka csokiöntettel recept

Hozzávalók:
A piskótához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 dl víz
A csokiöntethez:
- 1 csomag csokis pudingpor
- 1 evőkanál kakaópor
- 5 evőkanál cukor
- 1 l tej
Elkészítése:
A tojásokhoz hozzáadjuk a cukrot és robotgéppel addig keverjük, amíg egy laza, halvány színű krémet kapunk. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral. A sütőporos lisztet 3-4 részletben a tojásos habba keverjük úgy, hogy ne törjük össze a habot. A liszt felének bekeverése után a tésztába forgatjuk a vizet is.
A tésztát sütőpapírral bélelt kb. 20×25-cm-es magas falú tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben megsütjük.
A pudingport összekeverjük a kakaóporral, a tejjel, a cukorral és híg pudingot főzünk belőle. A kihűlt piskótát kockákra vágjuk és a csokiöntettel jó bőven megöntözzük, majd tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »