Piskóta napraforgó formában recept

Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek liszt
- 6 ek cukor
Töltelék:
- lekvár vagy bármilyen krém
Tetejére:
- felolvasztott csoki
Elkészítése:
A tojásokat ketté választjuk. A sárgákat kikeverjük a fele cukorral, a fehérjéhez hozzáadjuk a maradék cukrot és kemény habot verünk belőle. A habhoz felváltva adjuk hozzá a lisztet és a sárgát. Óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. A formákat zsiradékkal kikenjük, liszttel megszórjuk. Kb félig töltjük a formákat és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Amint kisültek hagyjuk kihűlni a formában, majd kiborítjuk belőle. Ketté vágjuk és megtöltjük lekvárral vagy bármilyen krémmel. A tetejét olvasztott csokiba márthatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »