Piskóta napraforgó formában

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Piskóta napraforgó formában

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 ek liszt
  • 6 ek cukor

Töltelék:

  • lekvár vagy bármilyen krém

Tetejére:

  • felolvasztott csoki

Elkészítése:

A tojásokat ketté választjuk. A sárgákat kikeverjük a fele cukorral, a fehérjéhez hozzáadjuk a maradék cukrot és kemény habot verünk belőle. A habhoz felváltva adjuk hozzá a lisztet és a sárgát. Óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. A formákat zsiradékkal kikenjük, liszttel megszórjuk. Kb félig töltjük a formákat és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Amint kisültek hagyjuk kihűlni a formában, majd kiborítjuk belőle. Ketté vágjuk és megtöltjük lekvárral vagy bármilyen krémmel. A tetejét olvasztott csokiba márthatjuk.