Meggyes piskóta recept

Hozzávalók:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 kanál cukor
- 10 kanál liszt
- 1 citrom reszelt héja
- 1-2 kanál lenmag
- 1-2 kanál szezámmag
- csipet só
- ízlés szerinti mennyiségű lecsöpögtetett meggy
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét egy csipet sóval a tojássárgáját pedig kikeverjük a cukorral, citrom héjával. Ezután a lenmagot és szezámmagot a tojás sárgájához keverjük, majd hozzáadjuk a kemény habbá felvert fehérjét és a végén belekeverjük a lisztet is. A végén rádobáljuk a meggyet és közepes lángon kb 20-25 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.29. kedd
Különleges gyümölcsös és mediterrán levesek, fűszeres, mégis könnyen elkész
Tovább olvasom »
Készítsen egészséges ételt az egész családnak: A legjobb airfryer receptek (x)
A rohanó hétköznapokon minden szülő ismeri a kihívást: hogyan kerüljön gyor
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.28. hétfő
Olyan válogatást állítottunk össze, amely gyors, kiadós és finom fogásokat
Tovább olvasom »
50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki történelmet írt, először h
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »