Meggyes piskóta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Meggyes piskóta

Hozzávalók:

  • 10 tojás
  • 10 kanál cukor
  • 10 kanál liszt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1-2 kanál lenmag
  • 1-2 kanál szezámmag
  • csipet só
  • ízlés szerinti mennyiségű lecsöpögtetett meggy

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét egy csipet sóval a tojássárgáját pedig kikeverjük a cukorral, citrom héjával. Ezután a lenmagot és szezámmagot a tojás sárgájához keverjük, majd hozzáadjuk a kemény habbá felvert fehérjét és a végén belekeverjük a lisztet is. A végén rádobáljuk a meggyet és közepes lángon kb 20-25 percig sütjük.