Meggyes kavart piskóta recept

Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csésze cukor
- fél csésze olaj
- fél csésze tej
- 2 csésze liszt
- 1 csomag sütőpor
- kakaópor ízlés szerint (1-2 ek)
- meggy vagy cseresznyebefőtt
- mazsola /én nem szoktam/
- kevés zsiradék a tepsi kenéséhez
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral, olajjal habosra keverem, majd felváltva keverem hozzá a lisztet és a tejet, hogy ne legyen csomós.
Kétfelé öntöm a masszát, az egyik felét a zsírozott, lisztezett tepsibe öntöm, a másik feléhez keverek kakaóport.
Ezt a barna masszát a világos tetejére öntöm, de úgy, hogy tarka színű legyen.
Meggyet vagy cseresznyét /aki édesebben szereti,befőttet használjon/ teszek a tetejére, ujjammal picit belenyomom a tésztába.
Előmelegített sütőben, a takarék és a közepes láng között sütöm. Nagyon jó puha és az olajtól, befőttől “csúszik” lefelé!
Persze lecsepegtetett befőttet használjunk.
Hogy ne eresszen levet sütés közben és ne ázzon el a tészta a befőttet hempergessük meg szemlemorzsában vagy lisztben.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »