Meggyes kavart piskóta recept

Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csésze cukor
- fél csésze olaj
- fél csésze tej
- 2 csésze liszt
- 1 csomag sütőpor
- kakaópor ízlés szerint (1-2 ek)
- meggy vagy cseresznyebefőtt
- mazsola /én nem szoktam/
- kevés zsiradék a tepsi kenéséhez
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral, olajjal habosra keverem, majd felváltva keverem hozzá a lisztet és a tejet, hogy ne legyen csomós.
Kétfelé öntöm a masszát, az egyik felét a zsírozott, lisztezett tepsibe öntöm, a másik feléhez keverek kakaóport.
Ezt a barna masszát a világos tetejére öntöm, de úgy, hogy tarka színű legyen.
Meggyet vagy cseresznyét /aki édesebben szereti,befőttet használjon/ teszek a tetejére, ujjammal picit belenyomom a tésztába.
Előmelegített sütőben, a takarék és a közepes láng között sütöm. Nagyon jó puha és az olajtól, befőttől “csúszik” lefelé!
Persze lecsepegtetett befőttet használjunk.
Hogy ne eresszen levet sütés közben és ne ázzon el a tészta a befőttet hempergessük meg szemlemorzsában vagy lisztben.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »