Kímélő szelet recept

Hozzávalók:
Fehér tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 14 dkg porcukor
- 14 dkg finomliszt
- 2 evőkanál olaj
Kakaós tésztához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg porcukor
- 8 dkg finomliszt
- 2 dkg kakaó
- 1 evőkanál olaj
Töltelékhez:
- 2 dl tej
- 4 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál kakaó
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 evőkanál liszt
- 20 dkg vaj
- sütésálló lekvár(vegyes)
Díszítéshez:
- kókuszreszelék
Elkészítése:
A fehér tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. Ha kihűlt kettévágjuk. Kisütjük a barna piskótát is. A tejből, lisztből,a tojás sárgájából és a cukor feléből sűrű krémet főzünk. A vajat kikeverjük a cukor másik felével és a kakaóval. Ha a krém kihűlt, összedolgozzuk a kakaós masszával.
A sütőlekvárt kikeverjük.
Összeállítás:
Fehér tészta, lekvár, barna tészta,csoki krém,fehér tészta,majd megkenjük a tetejét lekvárral és megszórjuk kókuszreszelékkel.
Érdemes egy napot állni hagyni,sokkal finomabb lesz, összeérnek az ízek.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »