Házi töltött piskóta recept

Elkészítése:
A tésztához a porcukrot tojássárgájával habosra keverjük,hozzá adunk 4 ek forró vizet,majd a lisztet, kakaóport, sütőport majd a tojások felvert habját. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, 180 fokon tűpróbáig sütjük. Amíg sül elkészítjük a tölteléket. A lisztet a cukorral, vaníliás cukorral, tojással, tejjel símára keverve sűrű péppé főzzük. Kihűlés után belekeverjük a vajjal habosra kikevert porcukrot.
A kihűlt tésztát kettévágjuk és a krémmel megtöltjük. (A tetejét a fotón házi meggybefőttel díszítettem.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »
10 szuper lecsós recept, amit még nem próbáltál
Fedezd fel a lecsó sokoldalúságát ebben a válogatásban, ahol a hagyományos
Tovább olvasom »