Frutti kocka recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 2*4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2*4 evőkanál cukor
- 2*4 evőkanál liszt
- 2*1 kávéskanál sütőpor
Töltelékhez:
- 10 dkg cukor
- 1 rumaroma vagy 0,5 dl rum
- kb 1,5 dl meleg víz
- 1 cs vaníliás cukor
- sárgabaracklekvár
Tetejére:
- darált dió
- mazsola
- 4-5 dl habtejszín
FpiskótElkészítése:
Kettő négy tojásos piskótát sütünk a szokásos módon egy közepes tepsiben.
ha kihűltek akkor az egyik lapot összemorzsoljuk és összekeverjük a vízzel, rummal, vaníliás cukorral. ha száraz lenne adhatunk hozzá még egy kis vizet.
A másik lapot megkenjük lekvárral, majd rátesszük az összemorzsolt keveréket. A tejszínt keményre felverjük, rásimítjuk a sütemény tetejére, aki szereti megszórhatja mazsolával vagy darált dióval.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

